Килиан Мбапе и Неймар пречупиха Бордо в мъчителен за ПСЖ мач


Килиан Мбапе и Неймар пречупиха Бордо в мъчителен за ПСЖ мач
Снимка: Getty Images

5570 0

Звездният дует на Пари Сен Жермен – Неймар и Килиан Мбапе, поведе отбора към успех с 3:2 при визитата на Бордо в последен съботен мач от кръга във френската Лига 1. Бразилецът се отличи с два гола, а до тях се стигна след подавания на Килиан Мбапе, а третото попадение на „Махмут Атлантик” за ПСЖ бе дело именно на френския нападател.

В края на мача добрите изяви за Бордо в офанзивен план се отплатиха с попадение, след като Алберт Елис намали пасива за отбора на Владимир Петкович, а в 89-ата минута Мбайе Нианг вкара втори гол за жирондинците, които завършиха мача в изключителен подем, но за тяхно съжаление това беше всичко от тях.

ПСЖ остава комфортно на върха в елита на Франция, като вече има 34 точки, а вторият Ланс е с 24. Бордо е 16-и с 12 пункта и е на четири пред опасната зона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ можеше да открие резултата след 120 секунди, ала ударът на Джини Вайналдум с глава бе доста неточен. Столичани натискаха сериозно съперника си, но до ситуации пред вратата на Костил не се стигаше. Все пак в 25-ата минута топката бе пратена в наказателното поле от Мбапе наляво за Неймар. Бразилецът спря топката, финтира двама защитници на Бордо и с кинжален удар откри резултата - 1:0.

Бордо опита да върне пасива си след допуснатия гол, но липсваше качеството в завършващия удар. В 41-ата Хакими без малко да изведе Алберт Елис сам срещу вратаря Навас, но костариканецът се притече на помощ на бранителя от своя отбор и предотврати опасността с изритване напред.

В последната минута от редовното време Неймар заходи отляво и комбинира в наказателното поле с Мбапе, като бразилецът продължи хода си по границата на наказателното поле. Мбапе продължи за Ней с пета, който с добре пласиран удар удвои актива за парижани - 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Матмут Атлантик" стартира с по-бавно темпо, но в 58-ата Елис беше много близо до това да намали пасива на Бордо, но стражът Кейлор Навас се намеси добре. Няколко минути след това ПСЖ организира атака през центъра, а защитата на Бордо бе матирана по безкомпромисен начин, след като Вайналдум бе изведен сам срещу Костил, но той сви вдясно за Мбапе, който нямаше как да сбърка на празна врата - 3:0.

Домакините от Бордо не се предадоха до самия край и така заслужено падна попадение за тях. Данило сбърка на два пъти пред наказателното поле на парижани, а топката бе дадена успоредно по земя за Алберт Елис, който изпревари Преснел Кимпембе и отблизо намали пасива за жирондинците - 1:3.

Натискът на Бордо спрямо ПСЖ продължи, а Дилорсун можеше да направи актива на ПСЖ минимален, но ударът му бе отразен от Кейлор Навас. 60 секунди преди последния съдийски сигнал Бордо реализира втори гол, след като Мбайе Ниан завърши подаване на Джими Брианд, след като двамата надиграха цялата отбрана на Пари Сен Жермен в наказателното поле, за да направят 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Бордо: Костил  -Мангас, Грегересен, Пембеле, Косчелни, Отавио, Онана, Адли, Калу, Елис, Дилорсун

ПСЖ: Навас, Бернат, Маркиньос, Диало, Хакими, Гай, Ерера, Ди Мария, Вайналдум, Неймар, Мбапе

Къде да гледаме Бордо - ПСЖ?

ПРЕДИ МАЧА

Голямата звезда на парижани Лионел Меси ще пропусне и този мач, след като получи мускулна контузия срещу Лил и през седмицата не игра в Шампионска лига срещу РБ Лайпциг. Дебютът на Серхио Рамос също няма да се състои, като испанският ветеран все още лекува травма.

Маурисио Почетино няма да може да разчита също на болния Абду Диало, както и на контузените Преснел Кимпембе, Леандро Паредес, Рафиня, Серхио Рико и Марко Верати. За Бордо отсъстващите са четирима - с травми са Мексер, Баясе и Хванг, а Ису Сисоко е болен.

Интересен факт е, че ПСЖ са печелили последните си 8 мача в 13-тия кръг на първенството, като в 5 от тях са вкарвали повече от 3 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички