Сериозни последствия чакат ПСЖ, ако прекрати предсрочно договора на Рамос


Сериозни последствия чакат ПСЖ, ако прекрати предсрочно договора на Рамос
Снимка: Getty Images

2876 0

Пари Сен Жермен не може да се освободи от Серхио Рамос току-така, каквито слухове се чуха тези дни. Причината за това е, че договорът между клуба и играча гарантира трудовата заетост на испанеца дори в случай на контузия, пише вестник "Спорт".

Правилата на ФИФА позволяват защитникът да бъде защитен, когато контрактът му е в защитеният период от сключването му. Това е посочено в член 17 от Правилника за статута и трансфера на футболистите. Защитеният период е 3 години.

Ако прекрати контракта на Рамос, ПСЖ ще трябва да му плати обезщетение, което ще се изчисли съобразно националното законодателство, характеристиките на спорта и други обективни критерии", пише в правилника. Ако клубът наруши въпросния период, той може да претърпи и сериозна санкция, а именно забрана за "регистрация на нови играчи, както на национално, така и на международно ниво, за два пълни и последователни периода". А ето за какво в ПСЖ са недоволни от Рамос според слуховете. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички