Как подновеният договор на Тухел тласка Килиан Мбапе към Реал Мадрид


Как подновеният договор на Тухел тласка Килиан Мбапе към Реал Мадрид
Снимка: Guliver/Gettyimages

7373 0

През този сезон се заговори, че идното лято отново ще има смяна на треньора в ПСЖ. Томас Тухел е поредният специалист, който не успя да се доближи дори до спечелването на Шампионска лига, каквато е целта на парижани, но въпреки това получи доверието на ръководството и договорът му бе подновен до лятото на 2021 година.

През този месец пък двете големи звезди на тима Килиан Мбапе и Неймар направиха странни коментари, като заговориха за напускането на "Парк де Пренс". Това даде и повод на ръководството на Реал Мадрид да привлече една от големите си трасферни цели идното лято.

И докато изглеждаше, че бразилецът е фаворит №1 на ръководството на "белия балет", Мбапе спечели наградите за Играч №1 на сезона и Млад играч №1 на сезона в Лига 1, след което сподели, че е готов да поеме нови отговорности, което може да се случи и в раличен от ПСЖ тим. 

Изданията във Франция пишат, че една от причините за тези думи на Мбапе са свързани с треньора Томас Тухел. Мечтата на младия френски футболист били свързани с това да изпревари суперзвездата на Барселона Лионел Меси в надпреварата за Златна обувка. Това обаче трудно може да се случи, тъй като Мбапе не е щатният изпълнител на дузпи. През този сезон ПСЖ получи цели 12 такива, а бившият играч на Монако изпълни само две от тях поради причината, че на терена отсъстваха и Неймар, и Единсон Кавани.

По време на пресконференция по-рано тази седмица Тухел трябваше да отговаря на въпроси за изказването на двете му звезди. Той обаче сподели, че ако не се стигне до решение на проблемите, то клубът и играчите може да се разберат относно раздялата. 

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПСЖ КУПУВАТ АНГЛИЙСКИ ОТБОР

По всичко личи, че между Мбапе и Тухел има неразбирателство. По-рано през кампанията футболистът бе наказан да не играе в мача с Олимпик Марсилия, след като си позволи да закъснее с много за разговор между треньор и играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички