Как Мбапе може да се окаже свободен да напусне ПСЖ?


Как Мбапе може да се окаже свободен да напусне ПСЖ?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1889 0

Пристигането на Маурисио Почетино в ПСЖ може да се разглежда като ясно послание от собствениците на тима, че трябва да се предприеме последен опит за взимане на един от играчите, за когото президентът на клуба Насер Ал-Келайфи жадува откакто се захвана с проекта си: нападателят на Барселона Лео Меси.

Неймар заяви, че очаква да играе отново с бившия си съотборник, но Меси не е единственият аржентинец, който Почетино би искал да има в състава си това лято.  Според Canal Plus France, Почетино иска да вземе и нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който има договор на "Етихад" до юни.

Спортният директор на ПСЖ Леонардо беше информиран за ситуацията и Почетино постави Агуеро като приоритет, тъй като преговорите по договора в клуба на Висшата лига изглеждаха в застой. 32-годишният играч отговаря на стила на Почетино по-добре от сегашните опции на ПСЖ.

Ако обаче ПСЖ постигне мечтаната атака на Почетино, клубът от Лига 1 ще бъде принуден да направи съкращения другаде. ПСЖ наскоро отчете загуби от 100 млн. евро, а Лига 1 планира да одобри общо намаляване на заплатите в отговор на пандемията на коронавируса и шампионите ще трябва да коригират финансите си, за да избегнат нарушаване на разпоредбите на FFP. Това би могло да означава необходимост да се премине към един от най-печелившите в клуба, като Неймар и Килиан Мбапе са основните кандидати.

Предвид желанието на Неймар да се събере отново с Меси и успеха, споделен от двамата в Барселона, може да се окаже, че на Мбапе е разрешено да напусне. Реал Мадрид отдавна търси възможност за подписване със световния шампион и ПСЖ може да очаква да спечели рекордна сума за 22-годишния футболист. Мбапе все още не се е ангажирал с нов договор на "Парк де Пренс" с настоящата си сделка, която изтича през 2022 г.

Серхио Рамос също може да влезе в уравнението. Капитанът на Реал Мадрид също е в задънена улица и ще бъде на разположение безплатно това лято, ако не поднови с мадричани. А каква е основната причина Неймар да размисли и да поиска да остане в ПСЖ - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички