Изхвърлянето на Бордо в третото ниво на френския футбол бе потвърдено, а жалбата на клуба - отхвърлена


Изхвърлянето на Бордо в третото ниво на френския футбол бе потвърдено, а жалбата на клуба - отхвърлена
Снимка: Guliver/GettyImages

16118 0

Бордо ще играе в третото ниво на френския футбол. Изпадането по служебен път за „жирондинци“ бе потвърдено от Национална дирекция за контрол на управлението, която отхвърли жалбата на клуба срещу тяхното наказание.

Традиционният френски клуб беше наказан поради многобройни финансови нарушения, които са допуснати от ръководството на клуба. По спортен път, отборът изпадна от Лига 1, след като завърши на последното 20-то място през миналия сезон. Тимът записа едва 6 победи от 38 мача и трябваше да бъде част от Лига 2 през предстоящата кампания, но това очевидно няма да се случи.

Бордо беше изхвърлен в трета дивизия миналия месец след проверка на техните финанси. Клубът, който е натрупал дългове близо до 40 милиона евро, веднага обяви намерението си да обжалва, но Френската футболна федерация потвърди, че санкциите им ще останат в сила.

Бордо е шесткратен шампион на Франция. „Жирондинци“ стават шампиони през сезони 1949/50, 1983/84, 1984/85, 1986/87, 1998/99 и 2008/09. Тимът е печелил четири пъти турнира за Купата на Франция, три пъти е триумфирал със Суперкупата на страната и три пъти е ликувал с Купата на лигата.

Вижте още: Фенове на Монпелие нападнаха автобус с привърженици на Бордо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички