Изхвърлиха шефа на футбола във Франция след коментарите за Зидан


Изхвърлиха шефа на футбола във Франция след коментарите за Зидан
Снимка: Getty Images

1463 0

Френската футболна федерация официално съобщи, че президентът Ноел Льо Грае се оттегля от неговия пост, след като се забърка в изключително неприятни скандали в последните няколко дни. 81-годишният футболен шеф заемаше поста от 2011-а година и направи злостен коментар по адрес на Зинедин Зидан, след като Дидие Дешан подписа нов договор до лятото на 2026-а година.

Льо Грае каза, че дори няма да вдигне телефона на бившия треньор на Реал Мадрид за потенциално негово поемане на националния отбор на „петлите“.

Веднага след тези му думи редица френски бивши и настоящи футболисти, включително Килиан Мбапе, изразиха възмущението си от коментарите на бившия шеф на футбола в страната. След това той се извини, но футболната агентка – Соня Суид, призна, че 81-годишният бос е отправял многократни сексуални предложения в хода на годините към нея.

Разследване на So Foot намери, че Льо Грае е отправял такива закани не само към нея, което е принудило френската централа да го освободи от заемания от него пост.

„Ноел Льо Грае, със съгласието на изпълнителния комитет на ФФФ, направиха среща днес в Париж и се разбраха той да се оттегли от поста президент на централата. Последната комуникация беше с министъра на спорта“, се твърди в становището на френския съюз.

Вицепрезидентът Филип Диало ще заема тези функции временно, след което се очаква да се посочи нов шеф на футбола във Франция. А кой негов заместник е идеалният според Еманюел Макрон, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички