Хитрият ход, с който ПСЖ иска да задържи Килиан Мбапе


Хитрият ход, с който ПСЖ иска да задържи Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images

3425 0

Френският гранд Пари Сен Жермен продължава да води най-важната си битка през този сезон - да убеди голямата си звезда Килиан Мбапе да остане в отбора. След като Мбапе отхвърли няколко предложения на парижани за подновяване на договора, сега ПСЖ измислиха нов хитър метод да го задържат на "Парк де Пренс".

Френското издание Le Parisien информира, че ПСЖ вече не иска да поднови договора на Мбапе, а да го остави да изтече и след това да му предложи напълно нов контракт. Тоест - Мбапе да стане свободен агент и след това отново да подпише с ПСЖ.

Причината за този ход на ПСЖ е финансова - ако парижани изпълнят плана си, те ще си спестят 35 милиона евро, които са обещани на предишния клуб на Мбапе Монако под формата на бонус. Подписвайки с Мбапе през лятото, нападателят ще бъде като ново попълнение за парижани.

Предполага се, че тези 35 милиона евро може да отидат и в джоба на Мбапе, който да остане в Париж. Според информациите, ПСЖ ще предложи на Мбапе договор за две години и заплата от 50 милиона евро на сезон плюс 100 милиона бонус при самото подписване на контракта.

Както е известно, Мбапе настояваше за трансфер в испанския колос Реал Мадрид през лятото, но ПСЖ блокира трансфера. Сега изглежда, че Мбапе може и да остане в ПСЖ. Реал Мадрид обаче предупреди Мбапе, че трябва да дойде на "Бернабеу" или сега, или никога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички