Голямата надежда на френския футбол е... българин


Голямата надежда на френския футбол е... българин
Снимка: Getty Images/Guliver

1927 0

23-годишен българин е голямата надежда на френския футбол. Александър Коев вече е викан във всички юношески и младежки формации на "петлите", пише "24 часа".

Коев е роден в Брест на 19 февруари 1992 г. в семейството на българи, които са напуснали отдавна родината. Започва кариерата си в местните отбори, преди да отиде в Ланс. Там изиграва 56 мача и вкарва 2 гола като централен защитник.

През 2013 година подписва с италианския Удинезе за 5 сезона, но веднага е преотстъпен на испанския Гранада, където записва 14 мача. Миналата година е под наем в Майорка, а преди дни отиде в белгийския Мускрон.

През кариерата си Коев има 12 мача и 1 гол за националния отбор до 16 години на Франция. При 17-годишните е с 14 срещи и 2 гола. По три записва в тези до 18 и 19 г., а седем са при 20-го-дишните.

Коев е и със само един мач за младежкия национален отбор. До момента обаче няма нито една среща за мъжкия национален отбор, което му дава право да избере да смени националността си и да играе за друга държава според последните промени в правилника на световната федерация.

Преди време доста големи клубове са се интересували от защитника, но в крайна сметка не се стига до трансфер. През миналата година ФИФА го обявява за един от най-перспективните млади футболисти.

С екипа на Гранада той записва дори мач срещу Атлетико (Мадрид) в Примера дивисион.

Интересното е, че Мускрон искаше под наем и Симеон Славчев от Спортинг, но португалците провалиха преговорите. Те поискаха новият му клуб да плаща заплатата на българина плюс сериозна сума само за наема.

Белгийският тим по принцип е нещо като дублиращ състав на френския Лил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички