Гари Линекер сравни Мбапе с Меси и Роналдо и каза защо единият от тях е недостижим


Гари Линекер сравни Мбапе с Меси и Роналдо и каза защо единият от тях е недостижим
Снимка: Getty Images/колаж: SportLive

2253 0

Бившият футболист на Барселона и Тотнъм Гари Линекер даде интервю пред "Goal.com", в което направи интересно сравнение между Килиан Мбапе, Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Според бившия нападател, французина може да се мери с португалската звезда, но не и с аржентинския гений:

"Мбапе вече е глобална суперзвезда, която най-вероятно ще скочи в обувките на Роналдо, но не и в тези на Меси - той прави неща, които другите просто не могат. По отношение на таланта няма никакво съмнение. По-скоро въпросът е дали има същия хъс да задържи кариерата си 17-19 години като тях двамата (Меси и Роналдо). Говорим за нещо наистина забележително, за което се иска да си специален", коментира Линекер и добави:

"Той ще има възможността да постигне това, знаем за големите слухове за Реал Мадрид. Дали трябва да си тръгне от ПСЖ, за да реализира амбициите си за величие? Може би, не зная, но не мисля, че това ще го разсейва от самия турнир (бел.ред. - Евро 2020)!"

"През календарната година Меси е вкарал повече голове и е направил повече асистенции от всеки друг. Роналдо все още бележи доста голове. Феноменални са. Видяхме Ерлинг Холанд и Мбапе в Шампионската лига, а сега ще видим Мбапе и на сцената на Европейското първенство. Да се надяваме, че едно-две момчета от Англия, като Фил Фодън, Мейсън Маунт и Джейдън Санчо, също ще се представят силно", каза още Линекер, който има 48 гола за "Трите лъва" в своята кариера.

Лионел Меси може и да е недостижим спорде Гари Линекер, но неговата Аржентина тръгна с грешна стъпка на Копа Америка - подробности четете тук. В тази среща Лео Меси вкара страхотен гол от пряк свободен удар!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички