Галтие обсъди свободата на Мбапе в ПСЖ и разкри защо е освободил Меси


Галтие обсъди свободата на Мбапе в ПСЖ и разкри защо е освободил Меси
Снимка: Getty Images

1122 0

Срещите от елитните първенства на страните се възобновяват след почивка за международните срещи, като с това почват и мненията на специалистите. Такова не пропусна да сподели треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие, който говори преди домакинството на бившия му отбор Ница в събота.

"Ница започна трудно сезона. Те обаче разполагат с много добри футболисти, които познават идеално Лига 1. Следя резултатите на отборите, през които съм минал. Това е клуб, където бях щастлив. Люсиен Фавр е опитен треньор и съм сигурен, че той може да ги изведе на най-високо ниво.

Марко Верати ще започне да тренира нормално от петък, но той е наказан за този мач. Меси получи почивка, той ще тренира утре. Държах на неговата липса, тъй като пътува много - игра два мача в Съединените щати. Мбапе тренира нормално в сряда, а днес бе във фитнеса. Той ще е с нас утре.

Неймар е щастлив. Откакто съм дошъл, виждам играч, който е мотивиран, решен и бе работил още преди подготовката. Има цели с отбора и с Бразилия.

Говорихме с Мбапе. Неговият пост в ПСЖ не е същият като в националния отбор. Говорих и с Луис Кампос и Насер Ал-Келайфи. Бяхме убедени, че ни трябва футболист със специален профил, който не дойде. Килиан има повече свобода, когато до него играе Оливие Жиру. Но не мисля, че той има по-малко свобода в нашия отбор. Той е твърде интелигентен, за да намери верните решения и пространства", заяви Кристоф Галтие.

Вижте кого защитава бивш капитан на ПСЖ между Неймар и Мбапе!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички