Френски колос остана без треньор мач преди края на сезона


Френски колос остана без треньор мач преди края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1035 0

Наставникът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия подаде оставка и повече няма да води елитния френски клуб. Според местните медии ръководството на Марсилия планираше да освободи Гарсия от поста му, след като тимът направи слаб сезон в Лига 1 и не успя да се класира за участие в евротурнирите през следващата кампания.

Гарсия обаче изпревари събитията и сам си тръгна от "Стад Велодром", само два дена преди последния мач от първенството срещу Монпелие. "Реших да напусна. Споделих това свое решение с президента на клуба и той го прие", коментира 55-годишният специалист на днешната си пресконференция.

Олимпик Марсилия заема шесто място в класирането преди домакинския двубой с Монпелие и при победа може да измести съперника си от петата позиция в крайното класиране, но това няма да донесе европейски футбол на клуба, тъй като по-ниско класираните Рен и Страсбург спечелиха две от квотите за Лига Европа.

Междувременно стана ясно, че ПСЖ е причината за това един от най-добрите вратари в света да не желае да поднови договора си с клуба (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички