Добре дошли в бъдещето: ПСЖ ще плати част от милионите на Лионел Меси в криптовалута


Добре дошли в бъдещето: ПСЖ ще плати част от милионите на Лионел Меси в криптовалута
Снимка: Getty Images

20218 0

Добре дошли в бъдещето! Френският гранд ПСЖ ще заплати изключително сериозна сума само за заплатата на новото и най-голямо свое бижу - Лионел Меси. А част от тези милиона ще бъдат изплатени във валута, която все още не е чак толкова сериозно разпространена у нас - криптовалутата. В случая тя е $PSG Fan Token.

34-годишният аржентинец подписа договор за две години с опцията за удължаване с още една. Това ще му донесе годишна заплата от 41 милиона долара + бонуси, както и 30 милиона долара за самото подписване на договора.

Развитието в света доведе дотам, че преди година от ПСЖ пуснаха специална криптовалута за своите фенове. Тя е създадена през януари месец 2020 година със специална платформа (socios.com). Идеята бе да се спомогне основаването на нова фен-общност на парижани.

От френския клуб признаха в четвъртък (12.08), че в пакета за "посрещане" на Меси са включени $PSG Fan Tokens. Те самите споделиха, че това е един от най-иновативните и авагартни брандове в спорта глобално.

Криптовалутите са изключително променливи акции и стойността им може както да се изстреля до небесата за часове, така и да се срине за същото време. Най-големите им критици застават зад тезата, че те са безполезни в реалния свят и че регулаторите ще ги ограничат в бъдеще. Най-големите им поддръжници обаче вярват, че именно това е... бъдещето и че влиянието ще става все по-сериозно.

А откакто Лионел Меси започна да бъде толкова усилено свързван с ПСЖ, стойността на криптовалутата на парижани се увеличи над два пъти, като се очаква растежът да продължи.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи сподели, че светът би останал шокиран от финансовите параметри на печалбите от трансфера. Очаква се истински водопад от пари да потече, като той вече започна, тъй като набързо бяха разпродадени стотици хиляди екипи на ПСЖ с името на Меси.

Аржентинецът пък вече дори направи първа тренировка с новите си съотборници, с които оформя вероятно един от най-звездните състави в историята на футбола. Ето и как бе посрещнат в ПСЖ Лионел Меси от Килиан Мбапе (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички