Дисекция на головете на Лионел Меси: Срещу кои вратари обича да вкарва аржентинецът?


Дисекция на головете на Лионел Меси: Срещу кои вратари обича да вкарва аржентинецът?
Снимка: Getty Images

1202 0

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси наскоро вкара 800-ия гол в кариерата си. Нападателят, който игра в приятелски мач срещу Панама в четвъртък, (23 март) вкара пряк свободен удар в 89-ата минута, за да помогне на отбора си да спечели с 2-0.

Това е още едно постижение в брилянтната му кариера. Седемкратният носител на "Златната топка", който е вкарал за Барселона, Пари Сен Жермен и Аржентина, сега има 803 гола в 1018 мача. Това означава, че той вкарва средно 0,78 гола на мач.

Кои са любимите "жертви" на Меси?

В кариерата си аржентинецът се е изправял срещу 332 вратари. 97 са имали уникалната чест да се излязат срещу него, без да допуснат гол.

Сред останалите 235, срещу които Меси се е разписвал, Диего Алвес от Селта Виго оглавява списъка. Бразилският страж е допуснал шокиращите 21 гола в само 17 мача срещу легендарния нападател.

Друго известно име е легендата на Реал Мадрид Икер Касияс. Двамата са се сблъсквали неколкократно един срещу друг в множество емблематични "Ел Класико", а Меси редовно го преодоляваше. В 26 мача Касияс е допуснал 18 гола, вторият най-много в списъка заедно с Горка Ираисос.

Любопитно е да се отбележи, че Клаудио Браво се появява сред челните позиции в списъка. Чилиецът беше съотборник с аржентинеца три сезона на "Камп Ноу", но допусна 15 гола от него в 20 мача.

Жулио Сезар стои от противоположната страна на спектъра. Неговите пет мача без допуснати голове срещу 35-годишния футболист са най-многото от списъка с вратари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Станаха ясни плановете на Лео Меси за неговото бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички