Бивш директор в ПСЖ застана срещу Мбапе: Време е да напусне, той не е лидер!


Бивш директор в ПСЖ застана срещу Мбапе: Време е да напусне, той не е лидер!
Снимка: Getty Images

1552 0

Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо също тръгна публично срещу звездата на тима Килиан Мбапе. Той сподели, че е дошло времето да си тръгне от френския клуб след всички спекулации и интервюта в последните седмици.

Поредни критики към Мбапе

"За доброто на ПСЖ мисля, че е дошло времето Мбапе да си тръгне, независимо от всичко. Пари Сен Жермен съществуваше преди Килиан Мбапе и ще съществува след него. Той е в Париж от шест години и през тези шест сезона пет различни клуба са спечелили Шампионска лига (Реал Мадрид през 2018 и 2022 г., Ливърпул през 2019 г., Байерн Мюнхен през 2020 г., Челси през 2021 г. и Манчестър Сити през 2023 г.), нито един от които имаха Мбапе в редиците си. Това означава, че е напълно възможно да спечелим това състезание без него".

Леонардо добави относно негативното въздействие, което чувства, че Мбапе е имал зад кулисите на Парк де Пренс: "С поведението си през последните две години Мбапе показва, че все още не е играч, способен наистина да ръководи отбор. Той е страхотен играч , а не лидер. Той е страхотен голмайстор, а не креативен. Трудно е да се изгради отбор около него".

Мбапе, който вкара 29 гола в Лигата миналия сезон, за да спечели Златната обувка за пета поредна година, допълнително подхрани спекулациите около бъдещето му, като публично критикува ПСЖ пред France Football миналата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички