Без Меси: ПСЖ взе своето от Лориeн, неочакван герой за шампионите


Без Меси: ПСЖ взе своето от Лориeн, неочакван герой за шампионите
Снимка: Getty Images

1486 0

Пари Сен Жермен победи Лориeн като гост с 2:1 в среща от 14-ия кръг на Лига 1 във Франциия. Неймар даде преднина за шампионите още в 9 минута на срещата, но в началото на втората част домакините успяха да изравнят чрез Терем Мофи. Неочакваният герой за парижани бе Данило, който от ъглов удар успя да донесе победата на гостите в 81 минута, а Неймар записа своята асистенция № 9 за сезона. 

ПСЖ стартира срещата с очакваното превъзходство и още в началото принуди Лориeн да сбърка фатално, като Неймар се възползва превъзходно и откри резултата. В 31' Уго Екитик пропусна невероятна възможност да удвои в полза на шампионите, но топката премина малко над напречната греда след прецизен удар. 

В началото на второто полувреме домакините се възползваха от една от малкото си възможности в срещата и изравни резултата. Нигерийският нападател Терем Мофи се освободи и нанесе шут, а топката се озова в долния ляв ъгъл на мрежата. Малко след това отново Мофи изпусна шанс за пълен обрат, но топката се отби в гредата. 

Все пак ПСЖ оцеля и в 81' нанесе своя удар, като след ъглов удар високият защитник Данило Перейра засече топката и с перфектно насочен удар с глава донесе трите точки на шампионите. 

ПСЖ остава на върха в Лига 1 с 38 точки, като догонващия го Ланс е на от него, а Лориeн заема 4-ата позиция с 27 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички