Килиан Мбапе "приземи" брат си Етан: Фамилията тежи, трябва му собствен път


Килиан Мбапе "приземи" брат си Етан: Фамилията тежи, трябва му собствен път
Снимка: Getty Images

10120 0

Когато брат ти е един от най-добрите футболисти в света, очакванията към теб са сериозно завишени. Такъв е случая с брата на суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе - Етан, чиято кариера също върви нагоре.

15-годишният полузащитник направи своя дебют за "принцовете" в приятелски мач срещу Пари ФК. Тимът му спечели с 2:0, а в социалните мрежи той публикува снимка, за която написа "Много съм развълнуван за дебюта си при професионалистите". 

Неотдавна Килиан даде ценен съвет на своя по-малък брат, който желае да следва стъпките на френския ас. Пред "L'Equipe" голмайсторът на Световното първенство в Катар разкри какво е казал на Етан преди дебюта му.

"Казах му 'Бъди спокоен'! Той е спокоен, аз съм по-възрастният. Това е историята на живота, но той е напълно различен от мен. Независимо дали става въпрос за отношение, характер, играта му, той трябва да следва собствения си път", коментира Килиан и продължи.

"Той обаче ще има нещо, което аз нямах - напрежение от фамилията, която носи. Ще трябва да издигне собственото си име. Проблемът е, че изглеждаме еднакво и хората мислят, че сме едни и същи", допълни още той.

Откакто се присъедини към ПСЖ от Монако, по-големият Мбапе записа изумителните 190 гола и 93 асистенции в 237 мача. Той спечели и "Златната обувка" на Мондиала в Катар.

Вижте ВИДЕО от Етан Мбапе в действие

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички