Колко пари е изхарчило ръководството на ПСЖ в опит да спечели Шампионска лига?


Колко пари е изхарчило ръководството на ПСЖ в опит да спечели Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2351 0

Настоящото ръководството на ПСЖ има една единствена цел и тя се казва Шампионска лига. За всички е ясно, че парижани нямат никаква конкуренци в Лига 1, като изключим единствено сезон 2016/2017, когато Монако триумфира.

Френските медии днес се заеха със задачата да разберат колко пари са похарчени за нови играчи в опит да бъде спечелено най-ценното отличие в Европа и сумата е повече от фрапираща. Над милиард и сто милиона са отишли за нови попълнения в тима от френската столица, като до сега ПСЖ дори не е прескачал 1/4-финалите в турнира. 

През лятото на 2011 година са купени цели 12 нови футболисти за обща стойност близо 100 милиона. Най-скъпата покупка тогава е Хавиер Пасторе, който идва от Палермо за 37,8 милиона паунда. През следващото лято нови 8 футболиста обличат екипа на настоящия шампион на Франция, включително имена като Дейвид Бекъм и Златан Ибрахимович. Клубът харчи над 135 милиона паунда, а най-скъп е Тиаго Силва, който е привлечен от Милан за 37,8 милиона.

2013 година добавя нови четири имена в клуба за общо 122 милиона, а топ трансферът е на Единсон Кавани, като Наполи прибира за него 58,05 милиона. Лятото на 2014 година е "най-пестеливо" - похарчени са 44,5 милиона, но само за един играч - Давид Луис от Челси.

12 месеца по-късно Анхел ди Мария се превръща в най-скъпата покупка за трансферния прозорец - 56,7 милиона, а ПСЖ харчи общо 104 милиона за петима нови. След още 12 месеца биват похарчени нови 121 милиона паунда за шестима нови. Юлиан Дракслер е голямата надежда на ръководството, което брои 32,4 милиона за него на Волфсбург. 

НЕЙМАР КЪМ СЪДИИТЕ: НА*УКАЙТЕ СИ ГО!

Следващите две лета са най-скъпите за босовете на клуба. През 2017 е привлечен Неймар от Барселона за рекордните 222 милиона евро, а през изминалото лято са платени нови 195 милиона за четирима нови, включително Килиан Мбапе, който е взет от Монако за 121,5 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички