Кавани е готов за първи мач за ПСЖ от август насам


Кавани е готов за първи мач за ПСЖ от август насам
Снимка: Getty Images/Guliver

2331 0

Единсон Кавани е на път да изиграе първия си мач като титуляр за Пари Сен Жермен от август насам срещу Брест в събота, след като се възстанови от травма на бедрото. Това заяви наставникът на парижани Томас Тухел.

"Той трябва да играе утре, защото се нуждае от игрови минути“. Кавани отсъства от редиците на френския шампион заради проблемите в бедрото и отличната форма на Мауро Икарди. Той се появи като резерва в последните два мача на ПСЖ от Лига 1 срещу Марсилия и Дижон, както и през седмицата в Шампионската лига срещу Брюж. Тухел добави, че уругваецът, който е голмайстор на ПСЖ за всички времена със 195 гола, е „разочарован“, че вече не е първи избор в атаката на отбора, но „е в добро психологическо състояние“.

Германският специалист сподели, че не е сигурен дали намиращият се в отлична форма Икарди ще вземе участие в срещата, след като получи удар в левия крак при успеха над Брюж с 1:0. Именно той отбеляза победния гол срещу белгийците. Аржентинецът открадна шоуто в последните седмици с осем попадения в последните си седем двубоя във всички турнири. „Не знам още за Мауро, той изпитваше сериозна болка след края на мача. Ще видим дали той ще е готов за събота“.

А защо в ПСЖ се ядосаха сериозно на Зинедин Зидан - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички