Байерн и Френската федерация се скараха заради Люка Ернандес


Байерн и Френската федерация се скараха заради Люка Ернандес
Снимка: Getty Images/Guliver

3454 0

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отправи остри критики към ръководството на Френската футболна федерация и селекционера на "петлите" Дидие Дешан, заради тяхното искане защитникът на "баварците" Люка Ернандес да се включи в групата на Франция за предстоящите евроквалификации с Исландия и Турция.

В момента Ернандес се възстановява от травма, заради която пропусна мачовете на Байерн с Тотнъм в Шампионска лига и с Хофенхайм в Бундеслигата, като медицинският щаба на клуба твърди, че бранителят няма как да играе за Франция в предстоящите двубои и трябва да продължи с възстановяването си в Мюнхен. От Френската федерация обаче се свързаха с ръководството на Байерн, за да поискат Ернандес да бъде пуснат за лагера на националния отбор, а Дешан заяви, че защитникът трябва да е готов "да играе на един крак", ако е нужно.

"Ядосан съм от поведението на Френската федерация. Искам да посоча, че Люка Ернандес не игра срещу Тотнъм и Хофенхайм миналата седмица. Изненадва ни изказването на Федерацията и Дешан, че той трябва да е готов да играе на един крак, ако се наложи. Разбира се, от четирима поискани играчи, ние ще изпратим трима - Кингсли Коман, Корентен Толисо и Бенжамен Павар", коментира Румениге.

Клубният лекар на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфхарт също отразя мераците на Дешан и Френската федерация. "Аз съм отговорен за здравето на Люка Ернандес и заявявам, че той не може да играе в предстоящите мачове на френския национален отбор, така че е безсмислено да ходи на лагера", заяви той.

Световните шампиони са под известно напрежение в своята квалификационна група за Евро 2020, като за момента делят първото място с Турция с 15 точки, а с три точки по-малко е тимът на Исландия. За Франция предстоят двата решаващи мача в групата, като на 11 октомври, петък гостуват на Исландия в Рейкявик, а три дена по-късно посрещат Турция в Париж. А какъв друг скандал заформиха от Байерн наскоро вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички