Рекордната покупка на Байерн е с контузия, ще пропусне началото на подготовката


Рекордната покупка на Байерн е с контузия, ще пропусне началото на подготовката
Снимка: Getty Images/Guliver

3126 0

Рекордната покупка на Байерн (Мюнхен) Люка Ернандес най-вероятно няма да бъде на разположение за началото на предсезонната подготовка, съобщи старши треньорът Нико Ковач. Вчера бе обявено, че баварците взимат французина за 80 млн. евро, а сделката ще стане факт на 1 юли.

23-годишният играч бе опериран, след като медицинските изследвания показаха проблем с дясното коляно. Именно това най-вероятно ще му попречи да тренира наравно със своите нови съотборници от началото на юли.

"Люка би трябвало да е на линия за първия двубой от новия сезон, но това не означава, че ще е готов за тренировки още на първия ден. Трябва да изчакаме да видим как ще се развият нещата. Операцията премина много, много добре и играчът ще остане в Мюнхен по време на възстановителния процес. Хубаво е, че може да играе на няколко позиции. Това винаги е полезно. Освен това психически изглежда стабилен и няма съмнение, че ще ни направи по-силни", коментира относно Ернандес хърватския наставник.

Байерн планира сериозно подновяване в състава си, за което ще бъдат привлечени няколко нови класни футболисти. Повече по темата четете в този материал на SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички