2-минутна лекция на Мбапе можеше да реши драмата в Лига 1, но ПСЖ ще се бори (ВИДЕО)


2-минутна лекция на Мбапе можеше да реши драмата в Лига 1, но ПСЖ ще се бори (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3679 0

ПСЖ постигна ценен успех над борещия се за своето оцеляване Оксер с 2:1 в гостуването си от 36-тия кръг на Лига 1. По този начин възпитаниците на Галтие свършиха своята задача и още два кръга преди края на надпреварата можеха да официализират титлата си, но по-рано Ланс спечели също визитата си и теоретичният шанс на съперника остава.

В големия герой за победителите се превърна Килиан Мбапе, който със своите попадения в рамките на 120 секунди между 6-тата и 8-мата минута на практика предреши изхода от двубоя. 

Домакините обаче показаха, че няма какво да губят и дори имат сериозна цел и още преди края на първата част нацелиха напречната греда, а Донарума допусна попадение в 51-вата минута след комбинация на Да Коща и Синайоко. 

В крайна сметка най-сериозното постижение на Оксер бе, че завърши с повече точни удари двубоя от парижани, след като поеха инициативата, но успеваемостта на ударите не бе никак добра и точките отпътуваха за Париж. 

По този начин възпитаниците на Галтие са еднолично на върха с преднина от 6 точки преднина пред втория Ланс, който изостава и в головата разлика с 18 гола. Оксер пък влиза в предпоследния кръг с преднина от точка пред изпадащите и ще трябва да се бори до самия край.

Първо полувреме

ГОЛ! Килиан Мбапе откри със страхотно попадение след 5 минути игра, когато бе изведен от Руис на стрелкова позиция, а със своите финтове не остави шанс на персоналната отбрана и матира Раду! 0:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! След броени секудни "младият шампион" бе намерен от Лионел Меси, който на практика асистира за 16-ти път през сезона, след като французина успя успешно да завърши подаването на легендата! 0:2!

Video edited on Kapwing

До края на първата част запалянковците можеха да видят още едно попадение, но опитът на Равелосон в 38-мата минута от дистанция срещна напречната греда за щастие на домакините.

Второ полувреме

ГОЛ! Да Коща успя да подаде в 51-вата минута към Синайоко, който имаше късмета да се озове в правилния момент на точната позиция и матира Донарума за 1:2!

Домакините бяха неочаквано активни в следващите минити и така посрещнаха добавеното 4-минутно добавено време с повече точни удари от съперника: 7:4.

В добавеното време на срещата Мбапе оформи своя хеттрик, но моментално бе отсъдена засада на френската суперзвезда.

Стартови състави

ОКСЕР: Раду, Равелосон, Жубал, И. Туре, Зедадка, Масенго, Б. Туре, Менса, Синайоко, Да Коща, Хайн

ПСЖ: Донарума, Маркиньос Рамос, Данило, Заир-Емери, Верати, Руис, Бернат, Меси, Екитике, Мбапе

Преди мача

Парижани опитват да постигнат титлата през настоящата кампания със сетни сили, тъй като това се очертава като единствен трофей през сезона, а и би бил рекорден в историята на френския футбол - 11-ти. 

Съперникът на парижани в неделя вечер обаче също се бори, но на другия полюс - още има шанс да не отпадне от елита, след като е на точка пред зоната на изпадащите. 

Последната среща между двата тима завърши с разгромен успех от 5:0 за гранда от столицата, като с толкова се наложи и срещу Аячо в последния кръг. Днес за тима отсъстват наказаният Хакими, Неймар, Мулер, Мендеш и Кимпембе. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички