Зрелищен Ливърпул разплака Сити по пътя към Топ 4


Зрелищен Ливърпул разплака Сити по пътя към Топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

1538 0

Ефектен и убедителен, Ливърпул спечели дербито с Манчестър Сити и се доближи до целта си да влезе в четворката във Висшата лига. "Мърсисайдци" се наложиха над гостите от Манчестър на своя "Анфийлд" с 2:1, като и двата гола - в 11-ата минута на Хендерсън и в 75-ата на Коутиньо, бяха много красиви.

"Гражданите" от своя страна пропуснаха да стопят разликата с Челси и доказаха, че не могат да печелят на този стадион. Те играха разочароващо и успяха да стигнат само до изравнителен гол в 25-ата минута, дело на Един Джеко.

Двубоят ще се запомни и с това, че противопостави братятя Яя и Коло Туре за първи път в официална среща. Коло влезе за Ливърпул в края на второто полувреме, докато Яя бе титуляр за Сити, след като пропусна сблъсъка с Барселона.

Двата отбора предложиха зрелищно първо полувреме на дербито. Сблъсъкът започна с динамично начало и протече със скорост и агресия.

Домакините можеха да открият още в 8-ата минута, когато след комбинация между Коутиньо и Лалана първият стреля опасно, но Джо Харт спаси. Минута по-късно след нова атака Лалана успя да мушне топката в мрежата на Харт, но голът бе отменен заради засада. Все пак натискът на "мърсисайдци" даде резултат 2 минути по-късно. След грешка на Компани Ливърпул отне в центъра чрез Коутиньо, който напредна и пусна за Стърлинг. Той подаде наляво към Хендерсън, а капитанът с хубав фалцов удар от около 20 метра прати топката в далечния ъгъл. Това бе третият му гол от началото на сезона.

Сити можеше да се върне в мача две минути по-късно, след като Давид Силва изведе Серхио Агуеро сам срещу Миньоле, но ударът му срещна гредата. Последва преса за Сити, но до средата на полувремето "гражданите" не успяха да стигнат до ново положение. Вместо това Ливърпул изработи нова добра възможност. Стърлинг получи извеждащ пас и след като запази топката ефективно, центрира добре, но нямаше кой да засече топката.

Сити успя да изравни в 25-ата минута. След страхотна комбинация между Силва, Агуеро и Джеко, аржентинецът сервира на босненския нападател, който намери далечния ъгъл на Миньоле - 1:1. Попадението бе под номер 50 за Джеко във Висшата лига и беляза 20-ото поредно гостуване, в което шампионът се разписва.

Десет минути преди почивката Ливърпул изтърва чудесна възможност за втори гол. Лазар Маркович намери Лалана в наказателното поле, но англичанинът стреля неточно. В добавеното време Коутиньо, Лалана и Стърлинг комбинираха помежду си, но Рахийм изпусна момента да стреля, а когато все пак го направи, Джо Харт улови без проблем.

На "Анфийлд" продължи да е горещо и след подновяването. Не бе изминала и половин минута след излизането на двата отбора на терена и Сити вече се ядосваше за изпуснато положение. Сабалета поднесе топката на Агуеро, който бе в наказателното поле на Ливърпул, но изстрелът на аржентинеца с глава намери напречната греда. В 52-ата минута "червените" отново се разминаха с втория гол, след като Лалана центрира за Стърлинг, който не успя от добра позиция да нацели вратата. Две минути след това отново Адам Лалана трябваше да преглъща разочарованието, след като негов гол отново бе отменен заради засада.

Като цяло Ливърпул владееше повече топката и имаше превес в средата на терена след подновяването, а и изглеждаше по-опасния от двата отбора. Въпреки това скоростта и агресията от първата част липсваха, а над "Анфийлд" заваля проливен дъжд.

Дербито отиваше към реми, но в 75-ата минута Фелипе Коутиньо взе нещата в свои ръце. Бразилецът изненадващо стреля от около 25 метра в далечния ъгъл и не остави никакъв шанс на Джо Харт - 2:1. Изпълнението бе невероятно, а това бе 4-и гол за атакуващия полузащитник за Ливърпул от началото на сезона.

До края "мърсисайдци" можеха да победят още по-убедително, но в 88-ата минута резервата Стъридж от чиста позиция не намери вратата. Това можеше да бъде наказано от Давид Силва в 90-ата минута, но испанецът стреля встрани от целта.

Победата изкачи Ливърпул до пета позиция, с равен брой точки с Арсенал, докато "гражданите" останаха втори с 55 точки в актива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички