Защо Принц Уилям обикна Астън Вила? Историята зад една кралска любов


Защо Принц Уилям обикна Астън Вила? Историята зад една кралска любов
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1732 0

Победата на Астън Вила над Нотингам с 1:0 в съботния следобед зарадва не само запалянковците, изпълнили трибуните на "Вила Парк", но и няколко специални гости.

Звездно присъствие

Сред привържениците на стадиона присъстваха членове на кралското семейство. Това беше Принц Уилям в компанията на своя син Принц Джордж, които седяха редом до част от управниците на "виланите". Това обаче далеч не е първият път, в който Уилям гледа на живо мач от "Вила Парк". Самият той никога не е крил любовта си към клуба.

Старата любов ръжда не хваща!

"Преди много време в училище се запалих по футбола. Разглеждах клубовете. Всичките ми приятели в училище бяха или фенове на Ман. Юнайтед, или на Челси. Аз обаче не исках да съм част от масовите отбори. Исках да имам тим, който по-скоро да се намира в средата и може да ми донесе повече емоционални, разтърсващи моменти", споделя той пред Гари Линекер и продължава.

"Астън Вила винаги е имал велика история. Имам приятели, които подкрепят Астън Вила, а един от първите мачове от ФА Къп, на които отидох, беше между Ботън и Вила през 2000-ата година. Вила продължи, но загуби от Челси.

Беше фантастично. Седнах до всички фенове с червената си шампа, редом до останалите и си прекарах страхотно. Атмосферата, задружността, наистина почувствах, че там има нещо, с което мога да се обвържа", допълва още Уилям.

Принц Уилям е изявен привърженик на футбола. Той лично мотивира дамите на Англия за триумф срещу Германия на Европейското първенство миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички