Астън Вила разказа играта на отчайващ Челси насред Западен Лондон


Астън Вила разказа играта на отчайващ Челси насред Западен Лондон
Снимка: Getty Images

1997 0

Английският гранд Челси записа разочароващо поражение с 0:2 от Астън Вила в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига на своя "Стамфорд Бридж". "Сините" показаха слаба игра в защита, а "виланите" се възползваха по чудесен начин от това.

Михайло Мудрик имаше шанса да открие в шестата минута, но ударът му бе право в средата на вратата на Вила и не създаде проблеми на Емилиано Мартинес. Резултатът бе открит в 18-ата минута. Марк Кукурея сгреши с отиграването си с глава и буквално изведе Оли Уоткинс сам срещу Кепа. Британецът прехвърли стража на Челси и даде преднина на своите.

Последваха редица шансове за "сините". Близо до гола бяха и Кай Хаверц, и Жоао Феликс, но не успяха да реализират. Челси вкара топката във вратата в добавеното време на първата част след удар с глава на Бен Чилуел, но попадението бе отменено заради нарушение на британеца.

12 минути бяха нужни на Астън Вила след почивката да оформи крайното 2:0 на "Стамфорд Бридж". Джон МакГин се възползва от пас на Джейкъб Рамзи и реализира с хубав удар в долния десен ъгъл на Кепа.

Много близо до гола беше резервата Н'Голо Канте в 66', но неговият удар мина покрай вратата на Еми Мартинес.

След поражението днес Челси продължава да е на 11-ата позиция в Англия с 38 пункта. Астън Вила пък се намира на девето място с актив от 41 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички