Защо при резултат 2:2 Клоп извади Салах от игра в дербито срещу Арсенал?


Защо при резултат 2:2 Клоп извади Салах от игра в дербито срещу Арсенал?
Снимка: Getty Images/Guliver

1511 0

Последната среща на Ливърпул във Висшата лига завърши със загуба от Арсенал. Отборът на Юрген Клоп отстъпи с резултат от 2:3 в гостуването си на „Емиратс“.

Германският мениджър реши да замени Мохамед Салах в 69-ата минута от срещата, като на негово място влезе Фабиньо. Клоп обясни, че причината за това решение е чисто тактическа. След като Трент Александър-Арнолд беше заменен принудително, мениджърът на мърсисайдци е преценил, че Джордан Хендерсън ще свърши по-добра работа на десния фланг.

„Трябваше отново да се защитаваме, затова се опитах да поставя Хендо от тази страна. Мо се справи невероятно, натовари се изключително много и той направи разликата в срещата“, заяви германецът. Добави още, че мачовете понякога са много интензивни, затова е решил, че Хендерсън ще се справи добре със задачата. „Искахме да победим, въпреки че заменихме нападател“, поясни след това германецът.

Клоп обясни, че програмата на Ливърпул не работи в полза на отбора и че именно това е оказало голяма роля върху изявите на мърсисайдци до момента.

Именно това е причината да смята, че отборът му не може да се бори за челната позиция в първнството.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички