Защо Манчестър Юнайтед не е фаворит за титлата във Висшата лига?


Защо Манчестър Юнайтед не е фаворит за титлата във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

1765 0

Манчестър Юнайтед все още е аутсайдер в битката за титлата във Висшата лига. Това мнение споделя футболният анализатор и легенда на Ливърпул Джейми Карагър, според когото действащият шампион Ливърпул и Манчестър Сити остават фаворити за спечелването на надпреварата на Острова.

"Една седмица имате усещането, че с Юнайтед е свършено, а две седмици по-късно са на върха. Тотнъм също беше на върха за известно време. Челси също имаше своите моменти, в които изглеждаше заплашително", започна Карагър в своя прочит на ситуацията във Висшата лига пред Goal.com.

"Поне според мен в края на сезона битката отново ще бъде между Сити и Ливърпул, но Манчестър Юнайтед определено се намеси в надпреварата. Всички искахме да видим как останалите отбори се доближават до Ливърпул, защото имаме нужда от по-конкурентна среда, отколкото беше през миналата година", добави Карагър.

"От гледна точка на Ливърпул, беше страхотно да спечелят титлата по начина, по който го направиха, но всеки иска да види конкурентна борба за титлата. Никой не иска един отбор да бъде с 20 или 30 точки пред останалите. Искам Ливърпул да спечели титлата, но това да се случи в свирепа битка до края."

"Бих искал да видя, че нужният брой точки за спечелването на Висшата лига е под 90, защото това ще означава, че имаме по-интересна надпревара за титлата и точно това получаваме в момента", завърши бившият бранител на мърсисайдци. В момента Манчестър Юнайтед е лидер във Висшата лига с актив от 40 точки - с две повече от втория и третия Манчестър Сити и Лестър.

Ливърпул пък се нарежда на четвърто място с 34 точки, а по-късно тази вечер ще има възможност да скъси дистанцията до върха. "Червените" се изправят срещу Бърнли на "Анфийлд", а срещата може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички