Защо магията между Кевин де Бройне и Челси не се случи? Отговорът на Франк Лампард


Защо магията между Кевин де Бройне и Челси не се случи? Отговорът на Франк Лампард
Снимка: GettyImages

3176 0

Треньорът на Челси - Франк Лампард, разкри причината лондончани да се разделят с един от най-добрите полузащитници във футбола през новия век Кевин де Бройне и то за изключително символична сума.

Де Бройне на "Стамфорд Бридж" - мисията НЕуспешна

Белгиецът се присъединява към "сините" през януари 2012 г. от Генк за сумата от 7 млн. паунда. Той остава във вече бившия си клуб под наем до края на кампанията преди да бъде преотстъпен на Вердер Бремен през сезон 2012/13 г.

Следващата година той се завръща на "Стамфорд Бридж", но така и не намира място в състава на Жозе Моуриньо, записвайки едва 9 мача за клуба. Малко по-ксно той се разделя с английския гранд, за да подпише с Волфсбург и да възроди кариерата и репутацията си.

Така халфът стига до "Етихад" през сезон 2015/16 г., където записва името си със златни букви. Лампард, който е част от тогавашния тим на Моуриньо, даде мнение по въпроса защо се е стигнало до раздялата и липсата на доверие спрямо футболиста.

Защо се стигна до там?

"Кевин се бореше по-скоро за ролята на десетка или за място по едно от двете крила. Когато беше с нас като по-млад, може би бяхме много добре стиковани в тези зони. Еден (Азар) беше там, Шурле, Хуан Мата също. Помня, че от Кевин извираше огромно желание, глад и желание да влезе и да играе", спомни си Лампард, цитиран от "METRO".

"Лично аз не знам подробностите за това какво се е случило между него, клуба и треньора, но поглеждайки назад във времето, уважавам факта, че напусна, за да играе редовно футбол. Може да видите този глад в игрите му, винаги иска да покаже таланта, с който разполага", добави още той.

А с какво Гуардиола вбеси Де Бройне, за да получи нареждане да млъкне от своя възпитаник?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички