Заради строгите мерки в Англия за Covid-19 изместиха финала на Карабао Къп


Заради строгите мерки в Англия за Covid-19 изместиха финала на Карабао Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

982 0

Финалът за Карабао Къп през 2020/21 бе изместен от февруари за април с надеждата, че повече привърженици ще могат да посетят „Уембли“ на новата дата. Двубоят за трофея бе първоначално насрочен за 28 февруари, но сега ще се изиграе на 25 април от 18:00 часа българско време.

"Целта на лигата е да проведе финала с възможно най-много фенове по трибуните, и следователно бе взето решение да премести финала от оригиналната си дата неделя, 28 февруари, 2021, за по-късно през годината. Броят на допуснати привърженици ще зависи от препоръките на правителството по онова време, като се надяваме преместването на датата за по-късен етап през годината да гарантира на клубовете и техните фенове най-добрата възможност да посетят мача на живо“, се казва в изявление на ЕФЛ.

Решението идва след въвеждането на новите ограничения за коронавируса от четвърто ниво в големи части на югоизточна и източна Англия през уикенда. В нива три и четири зрителите нямат право да посещават стадиони.

Четвъртфиналите в тазгодишното издание ще се проведат във вторник и сряда. Във вторник, Брентфорд ще приеме Нюкасъл преди носителя на трофея Манчестър Сити пътува за гостуване на Арсенал. В сряда, Тотнъм гостува на Стоук Сити, преди Евертън да посрещне Манчестър Юнайтед на „Гудисън Парк“.

А кой е първият футболист, който играе всеки мач с маска заради COVID-19 - вижте (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички