Първият футболист, който играе всеки мач с маска заради COVID-19 - Джери Бенгстън (СНИМКИ)


Първият футболист, който играе всеки мач с маска заради COVID-19 - Джери Бенгстън (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3479 0

Невижданата ситуация в спорта из целия свят води до редица нововъведения и до адаптиране към случващото се. Джери Бенгстън ще остане в историята като първия футболист, който редовно играе с маска на своето лице поради епидемията от коронавирус.

33-годишният хондураски нападател е част от местния отбор на Депортиво Олимпия. Той просто взриви социалните мрежи след двубоя на неговия тим срещу американския Монреал Импакт в мач от Шампионска лига на КОНКАКАФ.

Смята се, че носенето на маска по време на такова физическо натоварване сериозно затруднява дишането, но въпреки това наставникът на Бенгстън няма нищо против неговият футболист да я носи, стига да се чувства добре. Въпреки това, признава, че е странно.

"Странно е, защото той е единственият футболист в целия състав, както и в целия шампионат, който играе с маска на лицето. Не го притеснява, не притеснява и мен. Освен това, той продължава да вкарва попадения" - споделя наставникът.

Според местните медии Джери Бенгстън носи маската, за да се предпази от евентуално заразяване с коронавирус, което би могъл да пренесе на своето семейство. Вижте снимки на Бенгстън с маска по време на срещата:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички