Заради предишни инциденти: Хосеп Гуардиола промени плана на Манчестър Сити за гостуването в Ливърпул


Заради предишни инциденти: Хосеп Гуардиола промени плана на Манчестър Сити за гостуването в Ливърпул
Снимка: Getty Images

8203 0

Манчестър Сити измисли план как да се справи с враждебното посрещане на "Анфийлд" преди мача срещу Ливърпул. Двата тима ще се изправят един срещу друг в неделя (10.03) в може би най-големия мач от сезона във Висшата лига.

Сити и Ливърпул са в близка дистанция за титлата - с Арсенал за компания - като мърсисайдци в момента са една точка пред Сити и две над "артилеристите". "Гражданите" правят всичко възможно, за да поддържат малката дистанция, надявайки се на успех в директния сблъсък.

Манчестър Сити се страхува от нови инциденти в Ливърпул

Хосеп Гуардиола със специален план преди мача с Ливърпул

А след инциденти през последните години, Сити се е съсредоточил и вдърх внимателно планиране на подготовката им преди мача. Пеп Гуардиола и неговият отбор обикновено пътуват за мача вечерта преди това и отсядат в близкия хотел.

Още: Бивш успешен директор е все по-близо до завръщане в Ливърпул

Въпреки това, според Mail Online, в Сити са решили да останат в Манчестър в събота вечерта, за да избегнат риска от фойерверки или други смущения посред нощ пред хотела.

Вместо това Сити ще пътува до Мърсисайд с автобус в неделя сутринта и вероятно ще хапне преди мача в близкия хотел в часовете преди началото на мача. Инцидентите през последните години вероятно са допринесли за това Сити да вземе подобно решение.

Автобусът на отбора на Сити беше тежко повреден от привържениците на Ливърпул, когато пристигна на Анфийлд преди първия четвъртфинален мач от Шампионска лига през 2018 г.

Подобен инцидент се случи, когато отборът на Сити напусна Анфийлд след загуба с 0:1 през октомври 2022 година. Мач, по време, на който Пеп Гуардиола твърди, че привърженик е хвърлил монета по него. Миналата година феновете на Ливърпул запалиха фойерверки посред нощ пред хотела, където беше отседнал отборът на Реал Мадрид. А се оказа, че трансферът на Де Бройне в Манчестър Сити е бил част от хитър план на Гуардиола.

Още: Клоп след 5:1: Не мислехме, че мачът срещу Спарта ще е разходка в парка. И не беше

Треньорът на Спарта: Резултатът на таблото е по-лош от представянето ни срещу Ливърпул

Хосеп Гуардиола е изключително горд от 1 нещо в Сити, посочи големите конкуренти в Шампионска лига

Манчестър Сити е на 1/4-финал в Шампионска лига: Бивш играч от Висшата лига счупи чутовен карък срещу "гражданите" (ВИДЕО)

Ерлинг Холанд разкри: Съперникът на Сити в Шампионска лига не го одобрил на проби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички