Най-накрая добри новини за Луис Диас относно отвлечения му баща?


Най-накрая добри новини за Луис Диас относно отвлечения му баща?
Снимка: Getty Images

1631 0

Колумбийското правителство обяви, че партизанската групировка ELN ще освободи бащата на нападателя на Ливърпул Луис Диас. Той бе отвлечен от нея преди пет дни в разгара на мирните преговори с Богота, предаде АФП.

Министърът на вътрешните работи Луис Фернандо Веласко заяви пред репортери, че представителите на ELN на преговорите са съобщили на правителствените партньори, "че той ще бъде освободен". И допълни, че за да се осъществи предаването, трябва да бъде договорена "безопасна зона".

Майката на футболиста, Силенис Маруланда, беше спасена часове след отвличането на двойката в родния им град Баранкас близо до границата с Венецуела в събота, но баща му, Луис Мануел Диас, оттогава е в неизвестност, което предизвика мащабно издирване.

В четвъртък правителството обяви, че подразделение на ELN (Армия за национално освобождение) е отвлякло бащата на футболиста и поиска незабавното му освобождаване.

ELN и правителството на левия президент Густаво Петро водят мирни преговори и шестмесечно примирие, което влезе в сила през август. Повече за отвличането научете в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички