Забравени асове "удрят джакпота" след назначението на Конте


Забравени асове "удрят джакпота" след назначението на Конте
Снимка: GettyImages

3007 0

Назначението на Антонио Конте в Тотнъм се очаква да върне сред ключовите футболисти трима, чиято роля беше тотално занижена от предишния мениджър Еспирито Санто, който пък от своя страна се задържа на поста около 3-4 месеца. 

С идването на италианеца в Лондон, той ще имплементира любимите си схеми на игра - 3-4-3 и 3-5-2, което е добре дошло за Серхио Регилон, Танги Ндомбеле и Хари Уинкс. 

Най-големият победител определено е испанецът, който беше привлечен от Реал Мадрид. Подвизаващ се в лявата зона на защитата, бекът започна силно в Англия при Жозе Моуриньо, но след това ролята му постепенно бе намалявана, а напоследък изгуби титулярното си място за сметка на Бен Дейвис. Като ляв халф-бек Регилон ще има повече свобода да се впуска в нападение, а неизчерпаемата му енергия автоматично го прави профил футболист, който допада сериозно на Конте. 

Танги Ндомбеле е друг ас, който напоследък не играе редовно, но може да процъфти при Конте. С добър "мотор" и възможност да играе еднакво добре в двете фази на игра, той е основен кандидат за партньор на Пиер Емил Хойберг в средата на терена при схема 3-4-3. Датчанинът изглежда като единствения "сигурен" титуляр в халфовата линия на Тотнъм, докато идването на Конте вдига сериозно шансовете на Ндомбеле да играе редовно. 

Хари Уинкс пък изглежда идеален вариант за схема 3-5-2 в сходна роля, каквато изпълняваше Николо Барела в Интер. С умението си да изнася топката от задно поле, да подава точно и да задържа кълбото в определени моменти, английският полузащитник може да изживее ренесанс на своята кариера в Тотнъм. Досега той има едва 60 минути във Висшата лига през сезона. 

Още един кандидат за титулярно място се появява в състава на Тотнъм с идването на Конте, като това е Мат Дохърти. Десният бранител, който се ползваше с огромно доверие от Санто в Уулвърхямптън, има едва 7 минути в шампионата. Той също е отличен вариант за позицията на десен халф-бек, но се очаква Емерсон Роял да е предпочитаният избор. Все пак за Дохърти назначението на Конте също може да донесе позитиви. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички