За пръв път от създаването на Ливърпул: Тимът на Клоп постави впечатляващ рекорд!


За пръв път от създаването на Ливърпул: Тимът на Клоп постави впечатляващ рекорд!
Снимка: Getty Images/Guliver

1720 0

Отборът на Ливърпул успя да победи категорично състава на Саутхямптън, а с това играчите на селекционера Юрген Клоп поставиха рекорд, който не бе виждан в цялата история на клуба от самото му създаване. Серията от победи на мърсисайдци през новия сезон доведоха до впечатляващия рекорд.

"Червените" постигнаха шеста поредна победа във Висшата лига и седма във всички турнири, което на практика означава, че те подобриха досегашния рекорд за поредни победи във всички турнири на старта на новата кампания. По-рано през седмицата мърсисайдци успяха да победят трудно с 3:2 френския колос Пари Сен Жермен, а днешната победа над "светците" осигури престижното постижение.

Ливърпул оглавява временното класиране както във Висшата лига, така и в Шампионската лига. "Червените" са с пълен актив от точки в първенството след победи над Уест Хям, Кристъл Палас, Брайтън, Лестър, Тотнъм и Саутхямптън, докато в Шампионска лига е изминал само един мач - двубоят с ПСЖ.

Мърсисайдци отбелязаха 17 попадения в седемте си мача от началото на сезона, въпреки че голямата звезда на тима от миналия сезон Мохамед Салах се намира в лоша форма от старта на новата кампания. Тимът на Клоп играе на много високо ниво и вече даде своята заявка за най-високото стъпало на Острова след 28 години суша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички