Защо слабата форма на Мохамед Салах е добра новина за Ливърпул


Защо слабата форма на Мохамед Салах е добра новина за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1831 0

През седмицата се заформи интересен скандал в социалните мрежи, свързан с тима на Ливърпул. Роберто Фирмино вкара победното попадение срещу ПСЖ в дебютния мач на двата тима в Шампионска лига, и то в самия край на мача. Камерите от стадиона обаче уловиха интересен момент. Голямата звезда на тима от миналия сезон Мохамед Салах вдигна високо ръце в знак на радост, но веднага след това взе бутилката си с вода и с всичка сила я удари в земята.

Ядосан ли е Мо Салах? Или нервен? Дали завижда за това, че не той блести за селекцията на Юрген Клоп?

През миналата година не веднъж и два пъти египетският национал спасяваше мърсисайдци с попаденията си, но сега той бе виновникът за изравнителното попадение на парижани на "Анфийлд" през седмицата, което можеше да доведе загубени две точки за Ливърпул. В крайна сметка обаче Фирмино бе на правилното място и иззе функциите на партньора си в атака от последните 12 месеца.

Статистиката обаче не е на страната на Мо Салах през този сезон. Той има "едва" два гола в шест мача за тима си. Феновете на тима, които са гледали срещите от Висшата лига през този сезон знаят, че той пропусна много положения, които можеше да превърне в гол - срещу Кристъл Палас, срещу Лестър, срещу Тотнъм. В мача на "Уембли" срещу "шпорите" голаджията на "червените" дори направи и някои немислими грешки в подаванията си, които през миналия сезон не видяхме. 

Ако обърнем внимание на статистиката от миналата година обаче, ще видим, че тогава Салах също не е имал този блестящ старт. В първите пет мача на тима той се разписва три пъти, а отборът претърпя тежка загуба от Манчестър Сити с 5:0. Всъщност "експлозията" на Салах започна през октомври. На 17 октомври Ливърпул разби Марибор със 7:0, а до края на календарната година египтянина вече имаше 17 гола в 17 мача. 

Освен това през този сезон се вижда, че Ливърпул има и други играчи, които могат да носят отбора на гърба си и това допълнително трябва да успокои 11-ката на мърсисайдци. Садио Мане стартира сезона великолепно, а Фирмино се превърна в човека, който спечели трите последни мача за тима на Юрген Клоп. Даниел Стъридж за момента се опазва от контузии и се намира в добра спортна форма, а в атака още има и Джердан Шакири, макар и шансовете му за изява да са сведени до минимум. 

ЗАБАВНО: ФИРМИНО НАПОМНИ НА ЕДГАР ДАВИДС С НОВИТЕ СИ ОЧИЛА

Кое трябва да е това нещо, което да успокоява Юрген Клоп? Към момента момчетата му нижат победа след победа, макар в последните четири срещи да правят това само с едно попадение разлика. Но какво ще се случи, когато Салах отново започне да бележи гол след гол? 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички