Ливърпул с класическа победа в лигата, Салах се "отпуши"


Ливърпул с класическа победа в лигата, Салах се "отпуши"
Снимка: Getty Images/Guliver

1246 0

Отборът на Ливърпул продължи своята победна серия в първенството и поведе временното класиране във Висшата лига с пълен актив от 18 точки след шест изиграни мача. Мърсисайдци победиха Саутхямптън насред "Анфийлд" с класическото 3:0, а голямата звезда на тима Мохамед Салах най-после успя да се разпише, прекратявайки головата си суша.

"Червените" поведоха в самото начало на двубоя, след като централният защитник на "светците" Уесли Хут си отбеляза автогол. Последва попадение на Жоел Матип след изпълнение на ъглов удар, а Мохамед Салах оформи крайното 3:0 в края на първото полувреме.

Двубоят протече изцяло под контрола на домакините, които не позволиха на противника си да създаде опасни ситуации пред вратаря Алисон. Момчетата на Клоп постигнаха комфортен аванс в резултата, който им позволи да играят спокойно до края на мача. Ливърпул демонстрира впечатляваща успеваемост, като насочи едва три точни удара за целия мач към вратата на противника, а два от тях попаднаха в мрежата на Маккарти.  

Немският специалист започна двубоя с три промени спрямо трудния мач във вторник срещу ПСЖ, завършил с победа за "червените". "Златната смяна" от двубоя в Шампионската лига Роберто Фирмино се завърна към титулярната единайсеторка, докато Джеймс Милнър получи почивка и бе заменен от Джердан Шакири. В центъра на отбраната бе третата ротация в състава на мърсисайдци - Жоел Матип зае мястото на младия Джо Гомес.

Селекционерът на "светците" Марк Хюз предприе две промени спрямо предишния мач от първенството срещу Брайтън, завършил при резултат 2:2. Ориол Ромеу и Мат Таргет се появявиха сред титулярите, докато Дани Ингс и Мохамед Елионуси останаха извън групата за мача. Ингс, който е под наем именно от отбора на Ливърпул, няма право да играе в мача.

Още в 4' Джердан Шакири успя да намери празно пространство зад отбраната на "светците" и центрира меко към Роберто Фирмино, който не успя да осъществи добър контакт с топката и я изпрати в аут.

В 10' гостите изостанаха в резултата, след като централният защитник Уесли Хут си отбеляза автогол. Лошо изпълнен корнер от Джердан Шакири бе изчистен на първа греда, но Садио Мане успя да овладее топката извън наказателното поле, след което последва пас в коридор именно към Шакири, който центрира остро в малкото наказателно поле, където Хут не успя да реагира.

В 20' Мохамед Салах затвърди слабата си форма, пропускайки чиста ситуация. При последвалия корнер обаче перфектното центриране на капитана Джордан Хендерсън се оказа на главата на Жоел Матип, който покачи резултата на 2:0. Централният защитник се появява за първи път като титуляр от началото на сезона, заменяйки в стартовата единайсеторка младока Джо Гомес.

След второто попадение мърсисайдци заиграха спокойно и с постепенни разигравания стигнаха до някои опасни атаки. В 31' красиво разиграване между Шакири, Фирмино и Салах завърши с удар на Вайналдум от границата на наказателното поле, който се озова далеч над горната греда. В 34' грубо влизане на Ориол Ромеу в краката на Вайналдум бе санкционирано от съдията. Бившият играч на Челси получи жълт картон, а "светците" започнаха да играят все по-нервно.

В 43' на двубоя двата отбора имаха възможността да отбележат, но до попадение не се стигна. Първо шансът бе пред състава на "светците" и Пиер-Емерик Хьоберг, който се озова сам в наказателното поле, но ударът му не сполучи. При последвалата контраатака отново Мохамед Салах се изправи очи в очи със стража на Саутхямптън, но египтянинът пропусна, опитвайки ефектно изпълнение с пета.

Късно в добавеното време на първото полувреме Салах все пак успя да се "отпуши", реализирайки трето попадение във вратата на "светците". До гола се стигна след страхотно изпълнен пряк свободен удар на Джердан Шакири, който срещна напречния стълб, а за Салах остана задачата да вкара топката в мрежата от два метра разстояние.

Второто полувреме започна с промяна в редиците на Ливърпул. Джеймс Милнър замени Джердан Шакири, а само 10' по-късно Юрген Клоп бе принуден да извърши и втора смяна, след като централният защитник Върджил Ван Дайк получи травма. На негово място се появи Джо Гомес, който бе неизменен партньор на холандеца в предишните пет мача от първенството.

В 70' селекционерът на Ливърпул извърши и последната смяна в своя отбор. Намиращият се в страхотна форма от началото на сезона Джиджи Вайналдум бе заменен от новото попълнение в редиците на "червените" Наби Кейта, който също играе впечатляващ футбол от идването си на "Анфийлд".

В 85' крайният бранител на мърсисайдци Анди Робъртсън получи великолепен шанс да отбележи гол, след като се озова сам в наказателното поле, но ударът му от въздуха премина над напречния стълб. Малко преди края на редовното време гол на Мохамед Салах бе отменен заради отсъдена засада.

В продължението на мача вратаря на "червените" Алисон трябваше да се намесва след силен удар на влезлия като резерва Чарли Остин. Веднага след това Салах остана срещу стража на "светците", но бе отсъдена нова засада срещу египтянинът.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички