Историята зад незабравимото попадение на Стивън Джерард през 2006 година (ВИДЕО)


Историята зад незабравимото попадение на Стивън Джерард през 2006 година (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1489 0

Стивън Джерард е радвал феновете на Ливърпул неведнъж или два пъти със своите незабравими попадения. Един конкретен негов гол обаче през сезон 2005/06 срещу Астън Вила във Висшата лига, завинаги ще остане в сърцата на мърсисайдци.

Уникалното изпълнение на Джерард

Ливърпул приемаше Астън Вила на своя "Анфийлд" в предпоследния мач от кампанията точно на днешната дата преди 17 години (29 април 2006 г.). Мърсисайдци се нуждаеха от задължителна победа, тъй като се бореха пряко с градския си съперник Евертън за място в топ 4 и участие в Шампионска лига.

Срещу Астън Вила Джерард се разписа на два пъти в онзи ден, но второто му попадение, което оформи крайния резултат от 3:1 тогава, ще се помни вечно.  Младият капитан получи топката малко след центъра и отправи изключително мощен удар, който не остави никакъв шанс на противниковия вратар.

Мнозина смятат това попадение за едно от най-великите в ерата на Висшата лига. Историята помни много такива голове от сериозна дистанция на Джерард, но това успя да накара целия "Анфийлд" да избухне в онзи ден.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Как Стивън Джерард коства титлата на Ливърпул през 2014 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички