Върджил Ван Дайк преподписа нов договор с Ливърпул


Върджил Ван Дайк преподписа нов договор с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

2988 0

Защитникът Върджил ван Дайк преподписа нов договор с английския Ливърпул в петък.

Капитанът на Нидерландия се присъедини към Ливърпул от Саутхемптън през зимата на 2018-а срещу 75 млн. паунда и тогавашния му контракт приключваше през 2023-а, но новият е удължен с в години – до 2025-а.

Ван Дайк се завърна в игра за първия тим на Ливърпул по време на лятната подготовка, след като девет месеца бе аут от терените заради циничен шпагат в коляното от Джордан Пикфорд от Евертън през октомври, за да се стигне до скъсани кръстни връзки в дясното коляно.

„Свършихме много добра работа и съм щастлив, че продължавам бъдещето си в клуба. Доволен съм и много горд”, заяви Ван Дайк пред клубния сайт.

30-годишният защитник има 130 мача във всички надпревари, вкарвайки 13 гола за „червените”. Бившият играч на Бреда и Селтик е основен човек в отбора на Юрген Клоп и спомогна на тима с успешната си игра в защита да триумфира за 19-и път с титлата на Англия.

„От ден едно в клуба усещам любовта на феновете, съотборниците и знам, че трябва да бъда основен играч за този футболен клуб”, каза Ван Дайк, който спечели с отбора също Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. А готов ли е Ван Дайк за официалните мачове, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички