Върджил ван Дайк бързо е въвел ново правило в Ливърпул, след като стана капитан


Върджил ван Дайк бързо е въвел ново правило в Ливърпул, след като стана капитан
Снимка: Getty Images

3028 0

Капитанът на Ливърпил Върджил ван Дайк сподели каква промяна е направил в отбора, след като е поел новата си роля от Джордан Хендърсън.

Откакто замени Джордан Хендерсън след преминаването му в отбора на Ал-Етифак, Ван Дайк е въвел отборно събиране преди всеки мач, тъй като се стреми да остави своя отпечатък. Това е нещо, което защитникът е възприел от бившия си клуб Селтик и вярва, че помага да се "зададе тон" преди началото на мач.

За подобряване на атмосферата в отбора

"Това беше нещо, което направихме, когато бях играч на Селтик. Винаги съм го харесвал, защото смятах, че дава тон на мача и също така дава сигнал към публиката, че сме готови да се борим", сподели защитникът на мърсисайдци.

"Също така може да помогне на атмосферата, тъй като е много близо до началото на мача. А нашите фенове могат да се присъединят като са още по-шумни по време на мачовете".

"Този клуб имаше някои невероятни капитани през годините, лидери, които показаха най-доброто от себе си. Да бъда в списъка с хора като този определено не е нещо, което съм очаквал, когато започнах да играя. Най-важното за мен е, че съм част от екип от лидери, които намират свой собствен начин да поемат отговорност, независимо кой носи лентата на ръката". А съвсем наскоро Ван Дайк показа лидерските си качества, като защити свой съотборник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички