"Въпрос на време е" - Маурисио Почетино уверен за бъдещето на Челси, даде и пример с Манчестър Сити


"Въпрос на време е" - Маурисио Почетино уверен за бъдещето на Челси, даде и пример с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1070 0

Старши треньорът на Челси - Маурисио Почетино, даде интервю пред официалния сайт на клуба по време на паузата заради националните отбори. В него аржентинецът говори за актуалната обстановка в тима, даде пример с контузиите в Манчестър Сити и каза няколко думи за предстоящото дерби с Арсенал:

*До момента Почетино е водил "сините" в точно 10 мача (8 във Висшата лига и 2 за Купата на Англия), в които е постигнал 5 победи, 2 равенства и 3 загуби!

"Само с тренировки можем да осигурим на отбора това, от което се нуждае. Нямам съмнение, че всичко е въпрос на време. Трябва да бъдем спокойни и търпеливи от гледна точка на това колко строго съдим футболистите. Мисля, че в момента израстваме и ни предстоят много хубави мигове заедно. Въпреки че сега имаме спадове и върхове, със сигурност ще успеем", изрази увереност бившият наставник на Еспаньол, Саутхемптън, Тотнъм и ПСЖ.

"Факт е и че имаме много контузени играчи, ключови играчи, които не могат да ни помогнат, а това не е маловажно. Дори в клуб като Манчестър Сити се забелязва какъв е ефектът, когато не могат да разчитат на имена като Родри и Кевин де Бройне... Но, все пак ние трябва да вярваме, че сме способни да се борим за нещо голямо, напук на обстоятелствата", допълни 51-годишният специалист.

Относно домакинството на Арсенал от 9-ия кръг, което е насрочено за 21-ви октомври, Почетино заяви: "Ще се изправим срещу един много добър отбор. Отбор, който през последните години изгради страхотен състав и който разполага с отличен треньор. Познавам Микел Артета, добри приятели сме. Той върши чудесна работа".

"Арсенал е клуб, който вече е готов да се състезава за големите трофеи, а за нас ще бъде вълнуваща възможност да премерим сили с тях", каза още старши треньорът на Челси.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Трансферна въртележка! Челси иска голмайстора на Наполи, но всичко зависи от сагата около "грешник"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички