Талант, суперкласа, трофеи и лични успехи: Звярът Азар, който бе "опитомен" в Мадрид (ВИДЕО)


Талант, суперкласа, трофеи и лични успехи: Звярът Азар, който бе "опитомен" в Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2519 0

Еден Азар прекрати своята кариера само на 32 години. А в нетолкова далечното минало бе считан за един от най-силните футболисти. Мнозина му предричаха и триумфи за "Златната топка", като прогнозите бяха съвсем закономерни.

От трансфера си в Реал Мадрид обаче той е бледа сянка. Безкрайните контузии се оказаха твърде значим фактор, а когато се завръщаше на терена не показваше дори наченки на най-доброто си представяне от Челси и Лил.

Кариерата на Еден Азар в цифри и трофеи

Азар е избиран за играч на годината в талантливото поколение на Белгия цели три пъти. Той печели Купата на Франция и местната Лига 1 с Лил, а след 194 мача и 50 попадения + 53 асистенции за клуба през лятото на 2012 година преминава в Челси за 35 милиона евро.

Там остава 7 години. Става играч на годината в Англия за 2015-а, печели два пъти Висшата лига с Челси (2015 и 2017), както и два пъти Лига Европа + по веднъж ФА Къп и Купата на лигата. След 352 мача, 110 гола и 92 асистенции пък осъществява звезден трансфер в Реал Мадрид умопомрачителните 115 милиона евро.

Белгиецът бе преследван доста време от "кралския клуб", като имаше оферт и от други европейски колоси. В крайна сметка избира "кралския клуб". Там също печели трофеи (Шампионска лига, Ла Лига - два пъти, Световното клубно, Суперкупата на Европа, както и Купата и Суперкупата на страната), но заслугите са му нищожни.

Той се раздели с Реал след 76 мача и едва 7 попадения + 12 асистенции. Прекрати кариерата си след куп критики, които сякаш допълнително сринаха мотивацията му. В кадрите по-долу в материала обаче ще си припомните каква класа всъщност притежаваше Азар.

Вижте повече за решението на Еден Азар да прекрати кариерата си и финалните му думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички