Вълшебен гол на Марез направи Лестър фаворит за титлата (ВИДЕО)


Вълшебен гол на Марез направи Лестър фаворит за титлата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

900 0

Етикетът "фаворит" вече е изцяло залепен на сензацията Лестър, след като "лисиците" съумяха да накажат равенството 2:2 между Тотнъм и Арсенал и увеличи аванса си на върха в класирането на английската Висша лига.

Това стана факт след трудна победа с 1:0 като гост на Уотфорд, а героят на мача се казва Рияд Марес, който вкара единственото попадение в последен мач от съботната програма на 29-ия кръг.

След нулево първо полувреме, в което "стършелите" имаха инициативата, Клауди Раниери направи двойна смяна и пусна в игра Кинг и Шлюп, с което играта на гостите се подобри значително, особено в средата на терена.

В 56' пък блесна Рияд Марез, който донесе победата. След опит за избиване на топката тя попадна в краката на алжиреца, той с финт се освободи и с блестящ удар с левия крак вкара във вратата на Иларио.

Това беше 15-и гол за крилото, който има и 11 асистенции, превръщайки се в най-голямата сензация в лигата. Попадението му пък донесе 5 точки преднина на Лестър на върха в класирането, като възпитаниците на Клаудио Раниери събраха актив от 60 точки, с които водят с 5 на Тотнъм.

В същото време Арсенал се намира на цели 8 пункта зад лидера, а на 10 е Манчестър Сити. Уотфорд пък за 7-и мач в последни 9 пропуска да се разпише, което прати отбора на 12-о място с 37 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички