Време беше: Висшата лига обнови правилата си за отмяна на мачовете


Време беше: Висшата лига обнови правилата си за отмяна на мачовете
Снимка: Getty Images/Guliver

2684 0

Оттук насетне клубовете от Висшата лига ще трябва да удостоверят, че имат четири позитивни случая на коронавирусна инфекция в състава си, за да може да входират молба към Премиър лийг за потенциална отмяна на футболна среща. Това гласят новите наредби на футбола в Англия.

В последните няколко седмици клубове, играчи, треньори, фенове и шефове станаха свидетели на серия от странни отмени на мачове, след като дори имаше такива, в които има повече от една дузина липси в дадени състави, но нямаше нито един идентифициран случай на коронавирус. Това предизвика сериозна полемика и гняв сред футболната гилдия и логично шефовете на Висшата лига се събраха да променят правилото, което самите те зададоха в началото на пандемията.

„По линия на последните разпоредби от правителството COVID-паспортите вече няма да се прилагат като условие за поява на мач от Висшата лига. Тя и клубовете ще продължат да призовават феновете да следват насоките за общественото здраве, за да се пазят взаимно, включително носенето на маски за лице, когато са на закрито или в претъпкани места“, се казва в изявлението.

Новите правила влизат в сила от следващия мач от първенството на Англия, който е насрочен за 5-и февруари, когато спор ще си дадат Бърни и Уотфорд на „Търф Муур“.

До този момент клубовете се възползваха от вече старите правила за липса на 11 човека, като това включваше контузии, ангажименти към националните отбори или болести. Именно заради това бе отложен мача между Арсенал и Тотнъм от страна на „артилеристите“. А към кой футболист на Ювентус отборът на Ливърпул има интерес, разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички