Тъжно: Футболист от английската Висша лига спря с футбола на едва 26 години (СНИМКИ)


Тъжно: Футболист от английската Висша лига спря с футбола на едва 26 години (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2434 0

Полузащитникът на Саутхемптън Сам МакКуин обяви решението си да спре с професионалния футбол на едва 26-годишна възраст, след като не успя да се възстанови от тежка травма в коляното.

МакКуин, който се присъедини към родния си клуб на 8-годишна възраст, прекара повече от три години в опит да се завърне на терена след скъсване на кръстните връзки на дясното коляно – травма, която получи, докато играеше под наем за Мидълзбро през 2018.

Въпреки това МакКуин, чийто договор със "светците" вече изтече, не успя да се възстанови пълноценно, като за това спомогнаха и серия от повторни инфекции, които доведоха до още няколко допълнителни операции...

"Това е толкова трудно решение, тъй като отчаяно искам да играя отново футбол, но трябва да направя това, което е правилно за мен и моето семейство. Количеството време, в което не съм бил на крака и не съм тичал, е довело до влошаване на състоянието ми до степен, че когато се опитам да се присъединя към определени части от тренировките, получавам мускулни разкъсвания в определени зони и коляното ми просто не издържа, така че бях посъветван, че няма да играя много дълго време футбол, ако успея да се възстановя", заяви самия той пред клубния сайт.

МакКуин излезе от академията на Саутхемптън и изигра 20 мача във Висшата лига – общо 29, включително стартове срещу Интер в двата двубоя от Лига Европа през 2016. Това му спечели повиквателна за младежите на Англия до 21 г. през 2017, докато се наслади и на успешен престой под наем както в Саутенд, така и в Мидълзбро.

"Всички в Саутхемптън искат да изкажат сърдечни благодарности на Сам за неговата невероятна отдаденост и усилия като играч на Саутхемптън, както и за поведението му на терена. Той ще продължи да има нашата подкрепа и ще бъде пример за всички млади играчи, които излизат от клубната академия", написаха от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички