Вратар в Англия е на само 5 спасявания от историческо постижение на Петър Чех


Вратар в Англия е на само 5 спасявания от историческо постижение на Петър Чех

2587 0

Вратарят на Уотфорд Бен Фостър записа впечатляващ резултат за статистиката по-рано през уикенда при победата на неговия отбор над Кристъл Палас с 2:1. Англичанинът премина заветната граница от 1000 спасявания, като понастоящем има на сметката си 1001.

Оказва се, че тази цифра е надмината от само един вратар, откакто Фостър направи своя дебют във Висшата лига преди близо 15 години, и това е Петър Чех. Стражът на Арсенал, който е по-разпознаваем с бившия си клуб Челси, има 1006 спасявания в своя актив, което е само с пет повече от тези на Фостър.

Това на практика означава, че Фостър ще има възможността да задмине Чех още идната седмица, когато "стършелите" посрещат у дома тима на Бърнли. За легендарния вратар на "артилеристите" ще бъде трудно да опази рекорда си, тъй като е предимно резерва в състава на "топчиите".

Бен Фостър се присъедини към Уотфорд през 2018 година, като преди това дълги години бе играч на Уест Бромич Албиън, записвайки над 170 мача за "дроздовете". Англичанинът е преминал и през тима на Манчестър Юнайтед, където има няколко мача под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

Междувременно мениджърът на Арсенал Унай Емери намекна, че Петър Чех ще напусне "Емиратс". Какво каза наставникът - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички