Липса на концентрация едва не провали Манчестър Сити в тежко гостуване


Липса на концентрация едва не провали Манчестър Сити в тежко гостуване
Снимка: Guliver/GettyImages

1103 0

Доминацията на Манчестър Сити продължи и в междинния 15-и кръг на английската Висша лига. "Гражданите" продължиха с безгрешната си серия, печелейки с 2:1 гостуването си на хита в началото на сезона Уотфорд, но пък едва не изпуснаха победата заради липса на концентрация и купищата пропуски, особено през първото полувреме. 

От самото начало възпитаниците на Хосеп Гуардиола натиснаха от самото начало, а до 20' Бен Форстър вече беше направил 3 спасявания. В 11' той спря Лирой Сане, който се освободи в наказателното поле и стреля. 8 минути по-късно вратарят на "стършелите" направи двойно спасяване срещу Марез и Силва, а в 31' Жезус беше много близо до гол, но от добра позиция прати топката право във вратаря.

Това можеше да коства много на гостите, след като в 33' гостите направиха сериозна грешка в защита. Това позволи на Трой Дийни да стреля от близка дистанция, но Едерсон спаси вратата си, а с това помогна и на Сити да стигне до аванс до почивката.

В 40' Рияд Марез проби по дясното крило, сви топката наляво и от 25 метра центрира топката към далечната греда, където Лирой Сане с гърди засече точно пред Бен Форстър - 0:1 за шампиона на Англия.

Вторият си удар "гражданите" нанесоха в началото на второто полувреме. В 51' Давид Силва пусна пас до аутлинията за Габриел Жесус, който веднага насочи топката към Бернардо Силва фронтално срещу вратата. Португалецът не стигна до кълбото, но от втора позиция Марез без подготовка засече и реализира - 0:2.

Многото пропуски на Манчестър Сити продължиха, като Силва на два пъти и Жесус се провалиха в опитите си да "приспят" своя съперник. Така в 85' домакините направиха срещата интересна. В 85' Фабиан Делф загуби топката от Деулофеу, който проби към наказателното поле и пусна остър пас. Едерсон успя да избие, но не достатъчно категорично и кълбото попадна у Дукуре. При първия си опит да довкара топката той не сполучи, но при втория реализира - 1:2.

Веднага след гола Трой Дийни можеше да донесе точката за Уотфорд, но Едерсон направи брилянтно спасяване и запази победата на своя тим - 1:2 в полза на "гражданите".

Това беше едва 7-и гол, допуснат от шампионите, но той не се оказа решаващ и те продължиха със серията си от победи (7). Освен това Манчестър Сити остава на върха с актив от 41 точки - 5 повече от Ливърпул, който играе в сряда вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички