"Влудява ме"! Какво кара легендата на Ливърпул Майкъл Оуен да крещи бесен пред телевизора?


"Влудява ме"! Какво кара легендата на Ливърпул Майкъл Оуен да крещи бесен пред телевизора?
Снимка: Getty Images

3907 0

Легендата на Ливърпул - Майкъл Оуен, сподели мнение, че бившият му клуб не се нуждае от цялостна промяна в състава си. Той заяви, че именно неспирните твърдения, че Юрген Клоп трябва да промени изцяло облика на тима го влудяват.

На крачка от историята

Миналият сезон можеше да бъде исторически за английския гранд. Мърсисайдци бяха изключително близо до осъществяването на квадрупъл, стигайки до финала на Шампионска лига и до водачество в класирането минути преди края на сезона във Висшата лига. 

Всичко обаче приключи по неособено весел начин за отбора, воден от Клоп. Въпреки тоталното си надмощие, Ливърпул загуби финала срещу Реал Мадрид. В Англия пък Манчестър Сити осъществи грандиозен обрат срещу Астън Вила след изоставане с 2 попадения 20 минути преди края на решаващата титлата среща. 

Сезонът на Ливърпул

През настоящата кампания "червените" не очароват с представянето си. Тимът отпадна рано от Шампионска лига, а във Висшата лига се бори за място в най-силния европейски клубен турнир. Въпреки това, Оуен не смята, че трябва да се предприемат кардинални промени.

"Влудява ме"!

"Крещях пред телевизора, а гледането дълго време на социалните мрежи ме подлудяваше. Само месеци по-рано този отбор беше спечелил Купата на Англия, ФА Къп, бяха по-добрия отбор в Шампионска лига и на 20 минути от печеленето на първенството в последния ден", спомня си Оуен пред "Premier League Productions" и продължава.

"Бяха само на минути и 1/2 мача от това да се превърнат в най-титулувания клуб на всички времена, а няколко месеца по-късно, просто защото имаше няколко лоши представяния и беше тежък сезон, всичко беше разкъсано", добави той, отличавайки силните страни на мърсисайдци.

"Какво искате да съсипете тук? Да се вземе друг вратар? Имат най-добрия вратар в света. Имат най-добрия централен защитник и двама от най-добрите бекове в света. Този клуб има треньор, играчи, ръководство, фенове и всичко. 

Виждаме устойчивост вече години наред, знаете ли колко дълго отнема да си в подобна позиция? На практика е невъзможно. Вижте Тотнъм. Аз гледам Манчестър Юнайтед и всички тези клубове опитват да стигнат там, където Ливърпул е последните 10 години", завърши Майкъл Оуен.

Срещу самия Юрген Клоп пък ФА стартира разследване, което може да му навлече главоболия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички