Висшата лига захвърли "в коша" плана за Суперлигата


Висшата лига захвърли "в коша" плана за Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1174 0

Английската Висша лига ще разгледа всякакви опции и варианти, за да предотврати развитието на футболната Суперлига, съобщиха от Премиър лийг.

През нощта на 19 април 12 европейски клуба обявиха създаването на Суперлигата, която трябва да започне през идния август. Сред тях са английските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Ливърпул, Челси и Арсенал.

Висшата лига свика днес спешно заседание на останалите 14 клуба без "Топ 6".

"Висшата лига, заедно с Футболната асоциация, се срещнаха с клубове днес, за да обсъдят непосредствените последици от организирането на Суперлигата. 14 клуба на срещата единодушно и енергично отхвърлиха плановете за провеждане на турнира", се казва в изявлението.

"Висшата лига обмисля всички възможни мерки, за да предотврати развитието на Суперлигата. Лигата ще продължи да работи със заинтересованите страни, за да защити интересите на играта и призовава клубовете, участващи в новосформираното състезание, незабавно да прекратят това участие", се казва още в изявлението. А какво ще стане с 13-те трофея на Реал Мадрид, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички