Висшата лига ще обяви, че няма да поднови сезона?


Висшата лига ще обяви, че няма да поднови сезона?
Снимка: Getty Images/Guliver

6585 0

Ръководството на английската Висша лига възнамерява да не доиграва сезона, прекъснат в средата на март заради андемията от коронавирус. Информацията бе обявена от спортния директор на италианския Удинезе - Пиерпаоло Марино. Тук трябва да се отбележи, че Удинезе и английският Уотфорд имат общ собственик - италианския бизнесмен Джампаоло Поцо.

"Федерацията на Белгия вече взе решение да прекрати сезона, въпреки заплахите за санкции от УЕФА. Английската Висша лига е на път да направи подобно изявление, защото ситуацията сътава много, много сериозна. Честно казано, просто се надявам, че след коронавируса отново ще можем да се насладим на футбола. Без значение колко време ще отнеме това, просто трябва да излезем от тази опасна зона. Протеснявамсе за следващите сезони, не за предишните", коментира Марино, цитиран от "Sportitalia".

Както е известно, на 3 април клубовете от Висшата лига проведоха видеоконференция, на която обсъдиха редица въпроси, включително дали и кога ще бъде подновен сезонът. От лигата ще следят ситуацията с коронавируса в света и ще се съобразяват с нея при вземане на по-нататъшни решения. А колко ще загуби всеки от клубовете при неподновяване на сезона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички