Футболни треньори искат предсезонна подготовка преди да се подновят мачовете


Футболни треньори искат предсезонна подготовка преди да се подновят мачовете
Снимка: Guliver/GettyImages

1629 0

Не е ясно кога отново ще се завърне футбола, но когато и да е, то едно е ясно - играчите ще имат нужда от известно време, за да влязат във форма. Това е и мнението на няколко треньора, които изказаха виждането си пред Marca.

"Честно ще бъде, когато се завърнат към нормалния футболен ритъм всички отбори да имат време за една предсезонна подготовка - без значение дали 7, 10 или 14 дни. Ще бъде необходимо много доверие е работещия пресонал - физио, доктори и фитнес инструктури. От тях зависи какво ще е състоянието на играчите", заяви бившият наставник на Пари Сен Жермен Унай Емери.

Густаво Пойет също вярва, че отборите ще имат нужда от подготовка. "Ще бъде необходима такава подготовка, защото сега те не могат да тренират и под тренират визирам тичане, скачане и игра с топката", заяви уругвайският специалист.

Друг уругвайски треньор Диего Форман допълни: "В момента е трудно да знаем какво ще се случи, но според мен ще са нужни поне 2 седмици, да за да се върнат към топ форма". Мениджърът на Уотфорд Хави Гарсия също подкрепя това становище на 100%.  По-рано пък шефът на Съюза на играчите в Италия атакува клубовете, искащи да тренират скоро - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички