Холанд смълча критиците и заяви амбициите на Манчестър Сити (ВИДЕО)


Холанд смълча критиците и заяви амбициите на Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5737 0

Манчестър Сити започна защитата на титлата си от Висшата лига с победа при визитата на Уест Хям с 2:0. Герой за „гражданите“ бе „перлата“ в селекцията на тима –Ерлинг Холанд, като при дългоочаквания си дебют в елита на Острова заби два гола.

Норвежецът даде преднина на съотборниците си още в 36-тата минута, когато вкара от дузпа на Алфонсо Ареола. Всъщност именно стражът, заменил Фабиански поради контузия, извърши фаул срещу нападателя в наказателното поле, а самият той се нагърби с изпълнението й.

Гостите от Манчестър безспорно бяха по-убедителният и настоятелният тим и заслужено завоюваха трите точки на старта. Те контролираха топката през около 75% от времето, а през втората част „гражданите“ решиха да подчертаят амбициите. Така се стигна и до второто попадение на Холанд в 65-тата минута, когато бе изведен по блестящ начин от Кевин де Бройне. Норвежецът заби топката в противниковата врата с първото си докосване.

Така нападателят се изкачи на първата позиция при най-резултатните голмайстори във Висшата лига след първия кръг. Там Холанд дели позицията с Митрович и Грос от Фулъм и Брайтън, които наказаха Ливърпул и Манчестър Юнайтед през последните два дни. Безспорно норвежецът затвърди очакванията на букейкърите, че вероятно ще вкара най-много сред играчите през първия си сезон на Острова.

Първо полувреме:

Срещата започна с натиск от домакините, като след около минута се стигна до ъглов удар за "чуковете". След него последва разбъркване в наказателното поле, но топката бе изчистена от "гражданите". Тя отново попадна при домакините, които изпратиха центриране, което Антонио засече, но неточно.

Гостите бързо-бързо се окопитиха и набутаха съперника си по шампионски в неговото поле. Те взеха инициативата в свои ръце, но до 20-тата минута така и не успяха да създадат отличаващо се опасно положение. 

В 26-тата минута Кевин де Бройне успя да открие резултата, но бе отсъдена засада. След това положение се стигна и до замяна на Фабиански, който получи контузия - на негово място влиза Алфонсо Ареола. 

11 минути преди края на първото полувреме гостите получават наказателен удар. "Перлата" Ерлинг Холанд бе изведен по чудесен начин от Илкай Гюндоган в наказателното поле, където Алфонсо Ареола го събори.

Гол! Норвежецът се нагърби с изпълнението на топката и без да се бави прати топката в долния ляв ъгъл на вратата! 0:1!

До края на първата част липсваха нови опасни положения, а съдията даде 4 минути добавено време. В крайна сметка "небесносините" са притежавали топката в 79% от първите 45 минути.

Второ полувреме:

Гостите излязоха с по-дефанзивен план на действие, но не се отказваха от опциите за нападение. След 50-тата минута срещата се поотвори и в този диапазон Деклан Райс наказа грешка на шампионите с мощен, но много неточен шут.

В 55-тата минута новото попълнение на столичани Джанлука Скамака замени Антонио, за който се появиха съмнение за контузия след около половин час игра. 

След 6 минути Илкай Гюндоган можеше да удвои разликата, но ударът му не успя да намери рамките на вратата. Германецът засече пас от десния фланг, но много неточно. Преди него Холанд се хвърли на шпагат, топката обаче мина покрай него. 

Гол! В 65-тата минута Холанд съумя да вкара второ попадение на Ареола, след като бе изведен от Кевин де Бройне и с първото докосване порази противниковата врата! 0:2!

Стартови състави:

Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Зума, Джонсън, Кресуел, Соучек, Райс, Форнал, Лансини, Боуен, Антонио

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диас, Аке, Кансело, Родри, Де Бройне, Гюндоган, Фодън, Холанд, Грийлиш

Преди мача:

За днешните гости нова ще е втори официален мач за сезона, тъй като миналия уикенд играха за "Къмюнити шийлд" с Ливърпул. Те влязоха в срещата с леко предимство според букмейкърите, но в крайна сметка бяха сразени от мърсисайдци с 3:1.

В днешния ден шансът им за победа е още по-голям, а съставът е сравнително променен спрямо финала на миналата кампания. Оттогава състава напуснаха познати лица като Жезус, Стърлинг и Зинченко, а на помощ се отзоваха суперзвездата Холанд, Алварес и други.

За "гражданите" първите няколко срещи ще пропусне Аймерик Лапорт заради контузия в коляното, докато Аке може да почне и като титуляр в срещата. За Джон Стоунс се предполага, че не е достатъчно подготвен.

Гостуванията на този съперник винаги са препятствие за "небесносините", като в последния мач двата тима завършиха 2:2. Срещата бе в самия край на надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички